אירועים בתערוכה 'ובחרת בחיים – זו אמנות: פנחס ליטבינובסקי'

סיור ושיח גלריה: מבית האמנים לבית אבי חי

כרטיסים אחרונים

באירוע הפתיחה החגיגי של סדרת המפגשים האמנותיים עם חדוה אבוחצירה מרש, נערוך סיור בבית האמנים בירושלים (כ־30 דק׳) בעקבות בצלאל הישן ובוריס שץ, ולאחריו שיח גלריה בתערוכה ״ובחרת בחיים – זו אמנות״ בבית אבי חי (כ־60 דק׳), שבו נתחקה אחר המסע של פנחס ליטבינובסקי, שמתחיל בבצלאל ופורץ החוצה מגבולות המוסד. 

 

דרך היצירות המוצגות בבית האמנים ובגלריית בית אבי חי, נעמיק במקומם של הבית, הרוח והאורייטנליזם במסורת הבצלאלית ובציוריו המוקדמים של ליטבינובסקי. בין שני הבתים הסמוכים הללו נגלה את הדרך שעשתה האמנות הישראלית בראשיתה: נשאל מהי בעצם אמנות ישראלית, מה היא ביקשה להיות, מהי ״המסורת הציורית הבצלאלית״, ומדוע ואיך מרד בה ליטבינובסקי. 

 

בתוכנית: 

10:30-10:00 – סיור בבית האמנים (שמואל הנגיד 12, ירושלים).

12:15-11:00 – שיח גלריה בבית אבי חי (המלך ג׳ורג׳ 44, ירושלים).

 

 

Model.Data.ShopItem : 0 8

מי היה הצייר הירושלמי שענה לכינוי פיני ליטבינובסקי? האם הוא היה אמן דיוקנאות רציני, או בעצם ילד המשחק בסטודיו? צייר אקדמי, או מודרניסט ומהפכן בלתי נלאה? חסיד נלהב של סודות רבנים ומקובלים, או מאהב פרוע? צייר הרוחני והנשגב, או קוסם בצבע של חולין ויום יום?

בסדרת מפגשי שיח גלריה עם חוקרת האמנות חדוה אבוחצירה מרש נעמיק בשאלות הללו, ונבקש לפצח יחד את חידת דמותו ואמנותו של המאסטר הירושלמי, פנחס ליטבינובסקי. הצטרפו אלינו למסע בעקבות הצייר האדיר שחי בירושלים בבית אבן אפוף מסתורין, וברא בסטודיו שלו עולם ומלואו. יחד נגלה נדבכים מדמותו של הנווד החולם, הליצן והמלך, הנזיר והמאהב, האמן המתבודד והקולוריסט הטוב ביותר בציור הישראלי.

חדוה אבוחצירה מרש היא חוקרת ומרצה לאמנות ותרבות, יזמית ״עושות רוח״, ובוגרת תואר שני בחוג לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית. עבודת המחקר שלה עסקה באמנות הרנסנס, והתמקדה בציורי הציפורים של רפאל בקפלה הסיסטינית.

 

 

שלושה מפגשים בימי שישי, החל ביז בטבת | 17.1 | 10:00 | בבית האמנים ובגלריית בית אבי חי
מחיר: 15 ₪  למפגש, 40 ₪ לשלושה מפגשים

 

 

לרכישת כרטיס מנוי לכל המפגשים יחד

עוד בבית אבי חי