דימוי המלך הוא אחד הדימויים הבולטים של האל במקרא. מופיעים שם תיאורים שונים של תהליך המלכתו של ה' למלך, דבר שמהווה גם את אחד מהרעיונות המרכזיים של ראש השנה במסורת היהודית. אך דימוי זה וטקס ההמלכה הנלווה אליו מעורר את השאלה: מי למעשה המליך את ה' למלך על העולם, ובעקבות מה התרחשה המלכה זו? עיון בכתובים המקראיים מראה שהמקרא אינו אחיד ביחס לשאלות אלו. כך למשל, בעוד שמסורת אחת מצביעה על מאפיינים מיתיים של המלכת ה', המתרחשת לאור נצחונו על כוחות אלוהיים אחרים; מסורות נוספות מצביעה על המלכה לאומית, שבה מומלך ה' להיות האל הלאומי של עם ישראל.
במהלך הסדרה נעיין במופעים השונים של המלכתו של ה' למלך במקרא, ונבקש לברר את משמעותם. האם להמלכה זו יש משמעות קוסמית או לאומית? האם דימוי זה מאשש את ההכרה בקיומם של אלים אחרים (שעל פניהם מומלך ה' כראש פנתיאון)? האם אלים אלו ממשיכים להתקיים תחתיו אחרי המלכתו, או שמא המלכתו היא עדות לבלעדיותו כאל? מתוך עיון במסורות השונות במקרא ובמקורות החוץ-מקראיים, נציג את התפיסות השונות בנוגע לדימוי ההמלכה של ה'.
דוד פרנקל הוא פרופסור חבר למקרא במכון שכטר למדעי היהדות בירושלים. בין פרסומיו הרבים יש לציין את הספרים:
The Murmuring Stories of the Priestly School: A Retrieval of Ancient Sacerdotal Lore, Supplements to Vetus Testamentum 89 (Brill, 2002). The Land of Canaan and the Destiny of Israel: Theologies of Territory in the Hebrew Bible (Eisenbrauns, 2011)